Cairn Legal

Een baken op uw weg

In een wereld waar de regels steeds complexer worden, zijn betrouwbare herkenningstekens onmisbaar. De advocaten van CAIRN LEGAL spannen zich in om hun cliënten de oriëntatiepunten te bezorgen om de juiste richting te vinden voor het realiseren van hun plannen.  

Lees meer

Recent nieuws

UBO-register: nieuw uitstel van de registratiedeadline

De uiterste datum om zich te melden in het UBO-register was in principe 31 maart 2019. De regering heeft deze deadline opnieuw uitgesteld, ditmaal tot 30 september 2019. Ter herinnering, is het UBO-register (‘Ultimate Beneficial Owner’) een instrument van (...)

Uitgegeven op 11-03-2019 +

Wanneer worden individuen beschouwd als professionele verkopers ?

Aan het Hof van Justitie van de Europese Unie (hierna “HvJ-EU“) is gevraagd te onderzoeken onder welke omstandigheden een persoon die goederen op een online platform verkoopt, als een “handelaar” wordt beschouwd en onderworpen word (...)

Uitgegeven op 04-03-2019 +

Invordering van niet-betwiste geldschulden verschuldigd door professionelen voortaan ook van toepassing op buitenlandse bedrijven

Sinds oktober 2018 is de invorderingsprocedure voor niet-betwiste schulden ook van toepassing wanneer een van de partijen is gevestigd in een van de zeven Europese landen waarvan de database van vennootschappen erkend wordt als zijnde gelijkwaardig aan on (...)

Uitgegeven op 15-01-2019 +