Vennoten

Vennoten 

guillaume.rue@cairnlegal.be

Guillaume Rue

Guillaume RUE heeft een sterke ervaring opgebouwd in internationale handel en internationaal recht met focus op de Technologie- , Media- en Telecommunicatie industrie. Guillaume verleent vaak zijn bijstand voor onderhandelingen van complexe overeenkomsten betreffende grensoverschrijdende aspecten en heeft een pragmatische aanpak van zakendoen ontwikkeld in onderhandelingen.

Hij staat hardware fabrikanten, softwareontwikkelaars, systeemintegratoren, e-commerce handelaars, telecombedrijven en leveranciers van ICT-gerelateerde diensten bij. Hij adviseert regelmatig web-startups bij de lancering van hun activiteiten en tijdens hun verder werking. Hij is eveneens raadsman van verenigingen die de belangen van de online marketing industrie behartigen en van verenigingen betreffende zelfregulering van de ICT-sector. Hij heeft ook een uitgebreide ervaring in de industrie van mobiele betaalmogelijkheden.

Guillaume adviseert de cliënten over vragen gerelateerd aan de overeenstemming met regelgeving, gegevensbescherming, overheidscontracten en vragen omtrent financiering.

Hij neemt als spreker deel aan seminaries, conferenties en opleidingen over ICT-recht. Hij schrijft regelmatig artikels over handelsrecht en recht betreffende nieuwe technologieën. Hij is eveneens afdelingshoofd van het tijdschrift “Bulletin Juridique & Social” (dd. Anthemis).

Guillaume is een CEPANI arbiter in kader van geschillen betreffende “.be” domeinnamen.

Balie

Advocaat bij de Balie van Brussel sinds 2002

Opleiding

DES – Droit et management des technologies de l’information et des communications, Facultés Notre-Dame de la Paix –  Namen, 2001

Licentie rechten – Université Catholique de Louvain (U.C.L) & University of Central England (Birmingham – UK), 2000

Talen

Duits · Frans · Engels · Nederlands

Praktijk