Virginie SCHOONHEYT

Virginie SCHOONHEYT, afgestudeerd aan de ULB in juni 2008, is haar activiteit als advocaat begonnen bij advocatenkantoor Cairn Legal, waar ze een ervaring ontwikkeld heeft in enerzijds consumentenrecht en anderzijds privaat bankrecht.

Momenteel volgt zijn een bijkomende opleiding in bancair en financieel recht aan de UCL, met het oog op de wettelijke regels te begrijpen die van toepassing zijn op de financiële markt en op banken. Zij behandelt momenteel dossiers betreffende handelsrecht in de ruime zin en dossiers inzake bankenrecht wat betreft verdediging van de belangen van zowel investeerders/consumenten als de belangen van de banken zelf.

Haar dossiers brengen haar ertoe om onder meer regelmatig dossiers te behandelen met betrekking tot zekerheidsrecht (hypotheken en persoonlijke zekerheden), insolventierecht (faillissement, procedure betreffende de gerechtelijke reorganisatie, collectieve schuldenregeling) en commerciële handelingen verbonden met het bedrijfsleven (huur, kredieten, invorderingen).

Balie

Ingeschreven aan de Balie van Brussel sinds 2008.

Opleiding 

Certificaat bancair en financieel recht, Université catholique de Louvain, 2015.

Licentie rechten, Université libre de Bruxelles en Copenhagen University (Denemarken), 2008.

Talen

Frans

Engels

Nederlands