Bekwaamheden

Bekwaamheden

IT Telecom/Media

CAIRN LEGAL biedt een brede waaier van diensten aan met betrekking tot e-commerce en het nieuwe technologieën (IT, Telecom, Media).

Dankzij onze grondige kennis van de markt van de nieuwe technologieën en ons inzicht in de strategische en financiële uitdagingen van onze cliënten, kunnen wij optimale oplossingen bieden om te voldoen aan hun verwachtingen.

Wij bieden praktisch advies en doeltreffende begeleiding om u te helpen uw behoeften te beheren, zowel bij de dagelijkse bedrijfsvoering als bij vitale transacties of ingrijpende veranderingen in uw onderneming.

Wij adviseren u bij het structureren, opstellen en onderhandelen van complexe contracten en projecten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wij onderhandelen en stellen regelmatig  contracten op met grensoverschrijdende aspecten.

Wij zijn met name betrokken bij de ontwikkeling van diensten, dienstenplatforms, het opstellen van licentiecontracten of van distributie, onderaanneming, consultancy, cloud computing (SaaS, PaaS, IaaS), outsourcing, onderhoud, ondersteuning, fiduciaire, productie van originele onderdelen (OEM), inkoop-, reclame-, marketing- en co-brandingtransacties, joint ventures, aandelen- en activaoverdrachten, de ontwikkeling van intellectuele eigendomsrechten.

Wij bieden ook ondersteuning voor het naleven van de regels in complexe ondernemingsprojecten, e-commerce, digitale handtekeningen en facturen, handelspraktijken, (online) reclame en mbt het  algemeen handelsrecht (met inbegrip van consumentenbescherming en grensoverschrijdende aspecten).  Wij vertegenwoordigen onze cliënten in commerciële geschillen en in hun betrekkingen met regelgevende en toezichthoudende instanties.

Wij treden ook regelmatig op als in-house interim juridische adviseurs voor onze cliënten.

contacten