Bekwaamheden

Bekwaamheden

Handelspraktijken-, reclame- en mededingingsrecht

CAIRN LEGAL beschikt over een grote expertise op vlak van handelspraktijken, consumentenrecht en ongeoorloofd mededingingsrecht.

Het advocatenteam van CAIRN LEGAL dat gespecialiseerd is in deze materies, levert op een snelle en efficiënte wijze creatieve en oplossingsgerichte adviezen aan bedrijven en houdt daarbij rekening met juridische beperkingen en de commerciële eisen van de cliënt.

CAIRN LEGAL adviseert in materies zoals reclame, promotie van verkopen, organisatie van evenementen, marketing, e-commerce en e-marketing, verkoop op afstand, organisatie van loterijen, wedstrijden en spelen, bescherming van het privéleven (recht op naam en recht op afbeelding) en persoonsgegevens.

Het team van CAIRN LEGAL biedt een volwaardig dienst aan, gaande van advies (opvolgen van een project, audit, raadgevingen, bijstand, opstellen van contracten) tot procesvoering (diverse gerechtelijke procedures, ondermeer inzake bevel tot staking, arbitrage, tussenkomst bij beroepsorganen).

Door de ervaring van het kantoor in deze materies en haar contacten in het buitenland, kan zij zowel een nationaal als internationaal cliënteel van dienst zijn, zowel in België als andere landen van de Europese unie. Zo beschikt CAIRN LEGAL over een netwerk van advocaten in heel Europa die het mogelijk maakt om binnen een korte termijn communicatie- en publiciteitsacties uit te voeren op simultane wijze in verschillende landen.

Het team van CAIRN LEGAL is actief in het domein van het mededingingsrecht, dat in grote mate beheerst wordt door de Europese wetgeving en rechtspraak.

contacten