Verlenging van maatregelen inzake mede-eigendom, vennootschaps- en verenigingsrecht (Covid-19)

Vanwege de aanhoudende pandemie heeft de regering de verschillende tijdelijke maatregelen inzake mede-eigendom, vennootschaps- en verenigingsrecht verlengd.

Wat betreft mede-eigendom, wordt bij koninklijk besluit het begin van de periode van vijf maanden voor het houden van algemene vergaderingen uitgesteld tot 1 juli 2020 (in plaats van 4 mei – zie onze nieuwsbrief van 14/04/2020). Dit betekent dat alle algemene vergaderingen die vóór 30 juni hadden moeten plaatsvinden en niet kunnen worden gehouden vanwege de door de regering opgelegde veiligheidsregels, moeten worden uitgesteld en herprogrammeerd tussen 1 juli en 30 november 2020.

Voor vennootschappen en verenigingen is een systeem ingevoerd dat de organisatie van algemene vergaderingen en raden van bestuur tijdelijk heeft vereenvoudigd. Dit onderwerp is reeds behandeld in onze nieuwsbrief van 20/04/2020. Dit regime is nu ook van toepassing op alle algemene vergaderingen en bijeenkomsten van raden van bestuur die tussen 1 maart en 30 juni 2020 hadden moeten plaatsvinden.

Aarzel niet om contact op te nemen met Didier CHAVAL (didier.chaval@cairnlegal.be) voor meer informatie over dit onderwerp.

Met vriendelijke groeten.
Het Cairn Legal Team