21 november 2017 – Symposium – Juridische aspecten van de deeleconomie

Uber, Airbnb, BlaBlaCar en andere actoren van de deeleconomie verleiden een steeds ruimer publiek. Deze bemiddelingsplatforms van een nieuw soort trachten winst te genereren en hun gebruikers zijn gevoelig voor de mogelijke besparingen die voortvloeien uit het gebruik van deze diensten. Maar het fenomeen weerspiegelt ook de zoektocht van de consumenten naar oplossingen die functioneler zijn en meer rekenschap houden met het algemeen belang.

Omwille van de nog steeds wazige omlijning van de deeleconomie, rijzen er intussen heel wat maatschappelijke, economische en politieke vragen bij dit fenomeen. Het betreft een diepe en wereldwijde trend, waarvan de juridische aspecten de haalbaarheid en duurzaamheid bepalen: uiteraard komen de wetsregels onder druk van deze nieuwe vormen van economie, maar nieuwe regelgeving, vaak op sectoraal niveau, halen stillaan de nieuwe activiteiten bij.

Mr Guillaume Rue (guillaume.rue@cairnlegal.be) zal deelnemen aan een congres over de juridische aspecten van de deeleconomie, die plaats zal hebben op 21 november 2017 te Louvain-La Neuve (Cercle du Lac). Dit congres zal een diagnose maken van de stand van de verschillende juridische vragen die zich stellen bij de deeleconomie (zowel in sociaal-, publiek- en handelsrecht, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, alsook de fiscale implicaties en de bescherming van privacygegevens), antwoorden bieden ​​en de mogelijke evoluties analyseren.

De nuttige informatie is beschikbaar door volgende link aan te vinken: hier

Met vriendelijke groeten.

Het Cairn Legal Team